Konfliktuskezelési szaktanácsadás

Tudjuk mindannyian, a gyermekbántalmazás sokkarú polip, mert nem csak gyerek bánthat gyereket, hanem felnőtt is. Erről sokszor hallgatunk, pedig a gyerekeknek szükségük lenne arra, hogy tőlünk felnőttektől megfelelő konfliktuskezelési technikákat tanulhassanak. Mivel mindenki csak azt adhatja át, ami neki is birtokában van, ehhez az is kellene, hogy mi felnőttek rendelkezzünk ezzel a tudással.

Karriereket, sőt életeket is tönkre tehet a bántalmazás. Akivel a bántalmazás történik sokszor hallgat róla, a szülő tehetetlen, a pedagógus az esetek jelentős részében bizonytalan. A bántalmazók pedig úgy intézik a dolgokat, hogy ez a bizonytalanság minél tovább megmaradjon.

Sok az iskolai konfliktus is, de nincs keret külsős megbízásokra. Mivel én számlaképes vállalkozó vagyok, és nem oktatási intézményben dolgozom, hiába vagyok benne az Oktatási Hivatal országos szaktanácsadói jegyzékében, mediátorként be vagyok jegyezve az Igazságügyi Minisztériumnál, és regisztrált gyermekjogi képviselő is vagyok, sajnos nem kaphatok megbízásokat. Pedig szükség lenne rám. Talán, ha változik a törvény. Igaz akinek most van problémája, annak ez nem vigasz.

De a méltatlankodás nem oldja meg a dolgokat, így nem érdemes nagyon belemerülni. Inkább a probléma gyökerét megkeresve, érdemes keresni valami olyan megoldást, amiből mindenki profitálhat. Ebből a szándékból születtek meg a százhúsz órás, százhúsz pontot érő, akkreditált pedagógus továbbképzések, távoktatásban.

Hivatalos megnevezése: “Life Coach Képzés – felkészítés szociális és életviteli kompetenciák fejlesztésére” és „Önsegítés, önfejlesztés, önnevelés life coachinggal”. Ezeknek a képzésnek a moduljai foglalkoznak konfliktuskezeléssel, kommunikációval, mediációval, vagyis azokkal az ismeretekkel, amiket konfliktuskezelési szaktanácsadóként is használunk. Az „Önsegítés, önfejlesztés, önnevelés life coachinggal” képzés négy modulját, és a “Life Coach Képzés” első, konfliktuskezeléssel foglalkozó harminc órás modulját, önállóan is értékesítjük. Folyamatosan kínálunk ingyenes képzéseket is, melyek néhány órás betekintést adnak a teljes tanfolyamainkba. Érdemes élni ezekkel a lehetőségekkel, mert már néhány óra alatt is megfordulhat az ember élete, ha elkezd befelé, önmagába tekintgetni, hogy egyre jobban megértse saját magát, megismerje érzéseit, fontosságait, tudatosítsa értékeit, megfogalmazza céljait.