békesség,  bölcsesség

Coachok az oktatásban

A Life Coach Képzés – felkészítés szociális és életviteli kompetenciák fejlesztésére továbbképzés olyan 120 órás, távoktatásban lebonyolított képzés, amely life coach tevékenység folytatására is feljogosítja a résztvevőt, hiszen a képzés végén „Life Coach” tanúsítvány kerül kiadásra.

Tudom sokan még nincsenek tisztában azzal, milyen sok lehetőséget rejt a life coaching során alkalmazott tudás, hiszen nagyon fiatal tudományterület a coaching. Mégis érdemes időt szánni a tematika megismerésére, mert ebből jól látható, hogy ezt a tudást pedagógusokon keresztül, nagyon sok család életébe el lehetne juttatni.

A tizenhét lecke első moduljáról a http://wordmagic.hu/52-2/ oldalon olvashatnak. A második modulban időgazdálkodás, célkitűzés, pályaválasztás, párkapcsolat, család, egyéni boldogulás, egészségpszichológia, áramlatélmény, szükségletek, értékek, önismeret, önmegvalósítás szerepel témaként.

Azok a pedagógusok, akik a hét évenként gyűjtendő százhúsz pontjukat a Life Coach Képzés keretein belül szerzik meg, olyan tudással gazdagodnak, amit a diákjaikkal megosztva fokozottabban elősegíthetik boldogulásukat. Ez pedig egy pedagógusnak nagyon fontos érték, hiszen aki erre a pályára megy, a folyamatos többé válás mellett is elköteleződik.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük