békesség,  bizalom,  bölcsesség

A jó pap is holtig tanul

Arról ugyan nincs hír, hogy a jó pap felesége mit csinál ez idő alatt, a közmondás szerint, de a mai valóságban a papnénak is kell tanulnia, ha boldogulni akar.

Találkozom néha olyan pedagógusokkal, akik inkább elhagyják a pályát, minthogy kitegyék magukat a folyamatos tanulásnak. Pedig nekünk a tanulás ugyanúgy a főtevékenységünkhöz tartozik, mint a tanítás. A kettő ugyanannak az éremnek a két oldala.

Szerencsére a többség szeret tanulni, és folyamatosan képzi is magát. Vannak olyan szakmai ismeretek, amik mágnesként vonzanak bennünket. Pedagógia szakos bölcsészként, engem kiemelten érdekel az önfejlesztés, önnevelés, konfliktuskezelés, pozitív pszichológia, kommunikáció.

A mediáció, és a coaching kitűnő eszköznek bizonyul a mindennapi élet során. Könnyen, gyorsan és hatékonyan lehet, már néhány alkalom után használni, így nem csoda, hogy egyre nagyobb népszerűségre tesz szert.

Minél több ember lesz kíváncsi a coachingra, annál több coachra lesz szükség. A  coachok  körében a pedagógusok és a gazdasági tudományok képviselői nagyobb számban fordulnak elő.

Ezért arra biztatom a tanulni és fejlődni szerető kollégákat, hogy a http://pedakkred.oh.gov.hu/PedAkkred/Catalogue/CatalogueDetails.aspx?Id=6115 oldalon olvassák el a képzés hivatalos tájékoztatóját, és érdeklődjenek a megadott elérhetőségeken.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük